Edith´s Äppelkaka


Den godaste äppelkakan och fantastiskt när det är i långpanna. Receptet kommer från min hemby Björbo, så den smakar många många minnen. När jag lovligt pallade grannens superfina äpplen, så stod Äppelkakan högst upp på listan såklart. Ja, jag käkade då mera än barnen & det är inte ofta. Imorgon tar jag med en bit, så vi har till förmiddagskaffet på Kox In. Håll till godo:

Applecake from Sweden

appelkaka

Edith´s Äppelkaka

Äppelkakan ska göras i smord ungsform & smeten är ”sockerkakssmet” Hur många äpplen, ja det beror på storleken, men gärna färgade, för det blir såå snyggt! Börja med att skiva äpplen och blanda dem med en massa socker & kanel i en skål. Dessa ska senare läggas ner i smeten, snyggt och prydligt över hela plåten. Här kommer smetingredienserna:

4 ägg

6 dl socker

3 dl mjölk

6 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

200g smält smör

Blanda ägg o socker som vanligt till en pösig smet, i med smälta smöret & blanda i vetemjöl o bakpulver försiktigt. Häll upp smeten i en smord ungsplåt & lägg nu i de sockrade äppelskivorna snyggt på rad & ganska tätt. Gräddas i 200g i ja, 30 minuter kan jag tro.

Ät som dom är, med vaniljsås eller grädde – smaklig fika!!/ Helena

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s